Pati LLimona

Un dels edificis mes antics de Barcelona encara en us, originalment no passava de ser mes que una torre rodona, restes del primer assentament roma de la zona. Desprès se reformà per fer els banys romans i en el segle XV servi com a residencia de una família aristocràtica, la ultima transformació es va fer l’any 1988, que fou convertit en Centre Cívic.

patillimona2

Aquest Casal realitza diferents activitats molt importants per la cultura del Raval com son: “fer barri”, “llimonada”, “fes gòtic” entre altres, les quals a través de repassar diferents disciplines artístiques i culturals omplen el ampli programa de actes.

Al aire lliure tenen lloc diferents actes i descobertes del barri, que es fan a les places de la zona, com són Sant Just, Sant Felip Neri o el Pati de Correu, escenaris que destaquen el Gòtic.

També es rellevant la gran dedicació destinada a la dansa, el cinema, la fotografia, la música, els campionats de futbol etc….

Disposen de un lloc per infants, per grups amb edats dels 4 als 12 anys, fan jocs, ludoteca, esports, cuina, música amb el grup de percussió Sambao, aquestes tasques les poden compartí amb els pares.

Las excavacions arqueològiques poden veure’s des de el carrer a treves de grans finestrals de vidre, en modern contrast, am les antigues ruïnes al fons, i vistes també des de el carrer. El Pati d’en Llimona és un pati interior accessible des del carrer Regomir a través d’un petit passatge. Està envoltat de diversos edificis, el més important dels quals és l’antiga casa dels Marc, venuda el 1387 a la família Gualba. Va ser bastida sobre la muralla romana, visible des de la placeta contigua accessible des del carrer Correu Vell. A l’interior de l’edifici, restaurat per Ignasi de Solà-Morales per convertir-lo en centre cívic, es conserven diverses arcades, murs i obertures d’època medieval, així com les restes de la porta romana. Al pati cal destacar la galeria volada del segle XV, amb arcades molt rebaixades recolzades sobre permòduls esglaonats. Els bustos humans esculpits en els permòdols han estat relacionats amb l’escultor gòtic Jordi de Déu.

Portal actual del Pati LLimona

Els variants fets a la Porta Romànica de la entrada principal son substancials com pot veure’s em las fotos presentades

A. Roura i Martí Sallent

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s