Museu Picasso

Dins del nostre barri, concretament al carrer Montcada 15 tenim de importància mundial és el famós Museu Picasso, digne de ser vist, que divulga a totes les persones que estiguin interessades amb la cultura. El seu horari de visita es de dimarts a diumenge de 10 a 20 hores.
La col·lecció del museu fou donat a la ciutat de Barcelona pel propi Picasso, raó per la que explica la seva relació amb Barcelona, doncs va estudiar, anar als tallers dins del radi del districte de Ciutat Vella. El museu, patrimoni dels ciutadans, va ser fundat per l’íntim amic i secretari de Picasso, Jaume Sabartés.

De la seva biografia diríem que el senyor Pablo Picasso va naixer a Màlaga el 25.10.1881. i morí el 08.04.1973 a Notre Dame, Paris. A part de la seva ciutat natal, va viure a diferents ciutats, com Paris, Barcelona, Londrés, Madrid, La Corunya , etc. Es de destacar d’aquest genial artista el seu inici al cubisme, les pintures, escultures i ceràmiques, que conformen al voltant de 3500 obres. Abalen la seva feina 5 museus a diferents ciutats com són: Barcelona, Màlaga, París, Alemanya i Antibol. El museu de Barcelona com a cultura popular té preparat, per la propera primavera, un servei d`educació per iniciar a la joventut i d’aquesta manera fer diàlegs i discurs entorn la seva obra.

Com a obra capdal destaca el famós Guernica, i de les obres exposades destacaríem: Home amb boina; La Tia Pepa; Pare de l`artista; Autoretrat, La seva mare, El Passeig de Colom; Les Menines.

Martí Sallent

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s