Biblioteca del Pi

El passat novembre del 2005, el consistori de Barcelona va reuní a tots el veïns de la zona de l’entorn de l’església del Pi, per notificar-nos que al edifici de la seva propietat seria cedit per fer-hi una biblioteca.

El projecte de gran interès popular pels veïns, creiem que pot ser una bona sortida a un edifici que porta mes de trenta anys tancat, un espai perdut que pot fer molt de bé a l’entorn de l’església de Santa Maria del Pi. Pel que ens van explicar, la entrada principal serà per la placeta del Pi. Mentre que a la part lateral que toca a l’església, si faran unes escales exteriors, acompanyades de un ascensor també exterior i de vidre, que permetrà veure la torre principal.

Quant als jardins que hi ha, aquest s’unirien a la nova biblioteca, per fer-ne tot un equipament obert al barri. El projecte, és molt ambiciós si tenim em conte que primer ha de passar per tot el tràmit d’al·legacions, exposició pública i finalment i no per això menys important, que entri dins els pressupostos anuals del Ajuntament.


Una mica de historia

Hi ha una tradició que alguns historiadors recullen però que no és documentada sobre l’existència l’any 413 d’una església paleocristiana en aquest mateix lloc. Avui en dia, tenim certesa històrica que l’any 987 hi hagué, “fora muralla, a ponent de Barcelona”, una església romànica dedicada a Santa Maria del Pi.

La façana principal té al centre una gran rosassa ben significativa del gòtic d’aquesta església, d’un diàmetre total de 10m., par les seves dimensions es un dels més grans de Europa Aquesta fou completament reconstruïda l’any 1940, després del foc de l’any durant la guerra civil espanyola del 1936.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s