El canvi climàtic

’escalfament que ve patint els fons marí i tota la part dels casquets polars, fa necessària la recerca de solucions per frenar-ne les dràstiques conseqüències, doncs tant l’àrtic com l’anàrtic, són dos ecosistemes excepcionalment sensibles a les variacions atmosfèriques, tot i que estant tant allunyats de la civilització. Els canvis que sofreixen, fan que aquests siguin un indret ideal per fer palesa l’acció humana. Doncs les corrents marines influeixen dràsticament en la fusió dels casquets polars, degut a l’escalfament de l’aigua procedents dels oceans atlàntic i pacífic.

L’Atlàntic s’ha escalfat més de dos graus durant els darrers 20 anys, fet que s’hauria d’haver produït, segons la previsió del (IPCC) “Intergubernamental” sobre Cambio Climatico”, a l’any 2050. Recents estudis auguren que ren un període màxim de 5 o 6 anys, els pol nord, format exclusivament per gel, serà navegable.

Aixó, si tenim en compte que el terra glaçat representa una gran reserva de carbó fòssil, en forma de metà, veurem com la seva fusió degut a les elevades temperatures emetrà a l’atmosfera grans quantitats d’aquest gas. d’efecte hivernacle cent vegades més fort que el CO2.

Fa poc, es parlava de la reducció de la velocitat del cotxes, per reduir la emissió de gasos que emeten, però el cert es que, com diu el Servei Català de Trànsit, el problema no es la velocitat, sinó les constant arrancades i aturades dels cotxes a les entrades de Barcelona. Només cal pujar a la Carretera de les Aigües, per veure el núvol gris de gasos que cobreix Barcelona.

Un altre aspecte a tenir en compte, en el tant esmentat escalfament global, és la gran quantitat de terrasses que disposen de estufes així com l’elevat nombre d’aparells d’aire acondicionat, que locals comercials, institucions, transports públics, particulars, etc. Fan servir desmesuradament. Sense pensar en els perjudicis a llarg temps.


Andréu R. C.

Anuncis

One thought on “El canvi climàtic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s