Centre Gimnàstic Barcelonés

El portal de la finca es el nº 22, de la calle Joaquín Costa donde había el Centro Gimnàstic Barcelonès. Este mes de Mayo, aunque no tenemos local 150 antiguos socios hemos celebrado el que hubiera sido el 75 aniversario.

En lucha greco-romana paso media España, por la entidad para mejorar sus conocimientos pero eran del barrio los Hermanos Cuesta y J. Catalunya , fueron los profesores de los Campeones de Catalunya y España de la epoca y A. Nacente, era profesor de gimnástica Sueca en la época que Tú llegaste a este calle,y J.Simarro fue Presidente de la Federación Catalana de lucha-greco-romana,aficionados y también aportaron a la lucha profesional, que practicaban en el Price. Luchadores -Preparadores Árbitros y directivos. También hubo Secciones de Atletismo y Montaña. Fuimos distinguidos por diferentes galardones de Cataluña y España.Y visitados por las más altas Personalidades Deportivas.

Jose Carrió

24 thoughts on “Centre Gimnàstic Barcelonés

 1. Hi haguèren altres campions d’Espanya en Atletisme, l’equip femení del Centre guanyà tres vegades el Campionat d’Espanya per equips.El company Guillem Ros fou president de l’Entitat i també de la Federació Catalana d’Atletisme. Hi havia Secció de Tennis de Taula.

 2. Hola bon dia, com diu Josep Maria Estruch, en el Centre Gimnàstic Barcelonés,si practicaven altres esports, com el tenis de taula. Tomàs Cortés Carreras, mort al 6 de Maig de 2008 a la edat de 80 anys i amic meu des dels 18, va ser campió de Catalunya, i sovint havia fet competicions en el Centre Gimnástic Barcelonés, en aquest esport. A més també va ser entrenador en el club Barcino de juvenils, en tenis taula.

 3. Que placer hoy estos comentarios de nuestro gran Centro Ginmastico Barcelones; fuimos bastantes amigos que nos formamos como personas en este gran Gimnasio, como bien dice el Sr. Struch el Tenis de Mesa fue una de las secciones a parte de la gran Lucha Grecorromana y el Atletismo, que nos dejó buuen sabor de boca y que nos hizo darnos a conocer por toda Catalunya.
  Me acuerdo de gente como Vilella, Jaume Perez, Tomás, Vicente Tabuenca, Virgilio ( fué entrenador Club21, del Calella etc.)mi propio hermano Manuel Pais, etc. mucha gente y grandes amigos que algún dia me gustaría volver a encontrarlos.
  Saludos para todos.

 4. S’HA FET UN MEMORIAL DELS 75 ANYS D’HISTÒRIA DEL C.G.B. DURANT EL MES DE NOVEMBRE PASSAT, AL CENTRE DE SERVEIS PERSONALS DEL C/. ERASME JANER AMB UN NOTABLE EXIT DE PUBLIC.
  HA ESTAT LA OPORTUNITAT DE RETROBAR-SE UN BON NOMBRE D’ANTICS SOCIS I ACTUALITZAR LES EFEMÈRIDES DEL CENTRE A TRAVÉS DE FOTOS, PLAQUES, TROFEUS, MEDALLES, ETC.
  MOLTES GRÀCIES A TOTHOM PER LA COL.LABORACIÓ.

  JOAN ESPINOSA – CAPITÀ DEL CONJUNT ORNAMENTAL DEL C.G.B.

 5. AMIC JOSEP PAIS,
  SI VOLS TROBAR ANTICS SOCIS DEL C.G.B. HAS DE SABER QUE TOTS ELS DIMARTS DEL MES ENS REUNIM AL LOCAL DEL AJUNTAMENT DEL CENTRE DE SERVEIS PERSONALS C/. ERASME JANER, 8 – SALA 18 DE 18.OO A 21.00 HORES.

  SI TEMS TEMES RELACIONATS AMB EL C.G.B. ENS AGRADARIA
  CONEIXER-HO PERQUÈ ESTEM RECUPERANT LA MEMÒRIA HISTÒRICA DEL CENTRE.

  ESPEREM LA TEVA VISITA – JOAN ESPINOSA EX-SOCI DEL C.G.B.

 6. HOL ESTUBE MUCHOS AÑOS ENTRENANDO LUCHA LIBRE CON EL SR. OLMO Y LA VERDAD QUE FUE UNA EPOCA MUY BONITA Y ME GUSTARIA DARLES RECUERDOS. UN FUERTE ABRAZO A TODOS LOS QUE ESTUVIMOS ALLI

  1. En particular yo intento comunicarme con todo socio o simpatizante del C.G.B.y os invito a que mireis lo poco que en este momento tenemos publicado pero si seguimos trabajando por el nombre de la Entidad.y por pequeña que sea la informacion es buena.Un saludo de carrio.
   Jocar_90@hotmail.com.

 7. un gran abrazo a todos los ex socios de esta gran entidad que fue el Centre Ginnastic Barcelones a la cual perteneci durante mas de 25 años pasando por varias secciones y actividades al final acabe siendo el secretario de la ultima junta directiva y me gustaria poder participar en cualquier actividad que se prepare o ayudar en lo que sea

 8. que alegria volver ha saber cosas del Centre soy creo el ultimo secretario de la ultima junta directiva del Centre Ginastic Barcelones fui socio durante mas de 25 años y milite en la seccion de Tenis de Mesa entre otras,, que recuerdos Olmo Cuesta Tomas Modesto etc etc y el futbol en el terrat el Jose maria el Zapata el Fontanet el Medio Luto ,,,y un largo etc,, tengo algun recuerdo que aportar algunos documentos y algun video del Centre si quereis a vuestra disposicion 691670881 un brazo muy fuerte a todos los que crecimos y nos hicimos hombres y mujeres en nuestro entrañable Barcelones como dijo Carlos Gardel en una de sus canciones “Perdonar si al evocarte se me escapa un lagrimon”

 9. Hola a tothom, i en especial als senyors:
  JOSE CARRIÓ
  NICOLAS BONILLA
  JOAN ALSINA

  El meu pare va ser campió de lluita greco romana de Catalunya, no sé exactament quan, però calculo que allà pels voltants dels anys ’50….
  És possible que s’entrenés al gimnàs C.G.B., però per desgràcia, no puc saber res més ni tinc a qui consultar.
  Només conservo alguna foto del pare com a lluitador.
  Ara, els seus néts, orgullosos, em pregunten si existeix algun vídeo, cartell, o fotos de” l’avi campió”.
  I és per això que os demano si us plau, si el vau conèixer i disposeu de material on surti ell, poseu-vos en contacte amb mi:
  duniaileaie@yahoo.es

  El nom artístic del pare era : ” ROSSELL “, no duia màscara ni maquillatge, només una capa negra i les botes de lluita, blanques i negres.
  Era calb i portava bigoti negre.( però tb va lluitar una època sense bigoti)

  En nom dels meus fills i en el meu propi, os agraeixo des de ja l’atenció.

  Espero que em pogueu ajudar.

  salut!

 10. Bona nit a tothom. No se si aquesta pàgina està molt actualitzada, però diré algunes coses. En primer lloc un record per en Josep Carrió ” Que et bombin” era la paraula utilitzada habitualment. Junt amb al meu amic Brunet vam inicia des de petits al salt de perxa. Recordo un gran equip d’atletisme, Oltra, Piñol que van ser als meus entrenadors. De la meva època, al Sr. Suñé, que encara entrena a grups femenins, amb va fer pena no assistir a l’enterrament del Guillem Ros, una magnifica persona. De la meva edat, eren el Brunet, el Plasencia,el Donat , que encara el bec i tinc al seu telèfon i el Josep que no recordo el nom i que vivia al carrer Joaquim Costa i desprès sen va anar a la Riera de San Miquel, es el que mes m’ha agradaria tindre contacte, el Rosell, de la granja Gavà, le vist algun cop ara fa molts anys al avió tornant de Madrid i molt mes que ara em deixaria. En Carrió era molt amic del meu pare i junt amb els Brunet aviem passat molts bons moments. Pot ser que mi acosti per aquest centre on us reuniu i porti algunes fotografies.
  Records a tots

  Jaume Canals

 11. BONA NIT:
  Jo havia anat al Price quan feien lluita lliure els diumenges al mati. Recordo molts lluitadors, amb el temps al fer-me soci del Centre, en vaig assabentar de que molts d’elles es van formar en el CGB. Quan vaig tindre relació amb les Brunet, ell també era lluitador, la havia vist i amb va causar molta impressió. També vaig veure lluitar al Conde Maximiliano, Tarrés, Lacoma, que era bomber i s’ha encenien els llumins quan sortia i altres que no recordo el nom. Bec que sobre tot hi han records dels anys 50, però crec que quan el Centre va ser important va ser els anys 60 als 70, després amb el creixement econòmic va començar a remetre. Tornaré a escriure en un altra ocasió. Voldria fer una mica de memòria.
  Salutacions

  Jaume Canals

 12. Bona Nit, fa unes setmanes vaig visitar el despatx que te el Centre al carrer Erasmo, fins ara no he caigut que tenia que explicar les meves reaccions al entrar i veure les persones que hi heran. En un primer moment vaig tindre la sensació que no savia qui eran, despres al pas dels minuts i preguntar els noms vaig torna com transportat pel temps que aquelles persones les havia tingut sempre en la meva memoria, eran L’Estruch, en Carrió i en Joan Espinosa. Els dos primers i tan que els coneixia, l’Estruch, en la meva epoca era jutge d’atletisme i president de la secció de tenis de taula. En Carrió com he dit en algun texte anterior era bon amic del meu pare quan jo feina atletisme i tambe amic d’ en Brunet, haviam passat bons moment junts. En vaig alegre molt de veure en Carrió, sempre he guardat un bon record d’ell i un apreci que malgrat els anys que no ens veiem, va rebrota en mi el meu respecte i l’alegria de veural amb aquesta energia que sols tenen les persones que en fet esport. D’en Joan, segurament de jove l’hages recunegut perro també es veritat que quan vaig començar a fer atletisme dintre del Centre en vaig perdre els moviemnt d’altres seccions. De totes formes es d’admirar que aquestes persones segueixin tiran endavant el nom del CGB. Felicitas a tots i endavant. Jaume canals

 13. Bona Nit, fa unes setmanes vaig visitar el despatx que te el Centre al carrer Erasme, fins ara no he caigut que tenia que explicar les meves reaccions al entrar i veure les persones que hi eren. En un primer moment vaig tindre la sensació que no sabia qui eren, desprès al pas dels minuts i preguntar els noms vaig torna com transportat pel temps que aquelles persones les havia tingut sempre en la meva memòria, eren L’Estruch, en Carrió i en Joan Espinosa. Els dos primers i tan que els coneixia, l’Estruch, en la meva època era jutge d’atletisme i president de la secció de tenis de taula. En Carrió com he dit en algun texte anterior era bon amic del meu pare quan jo feina atletisme i també amic d’ en Brunet, havíem passat bons moment junts. En vaig alegre molt de veure en Carrió, sempre he guardat un bon record d’ell i un apreci que malgrat els anys que no ens veiem, va rebrota en mi, el meu respecte i l’alegria de veure’l amb aquesta energia que sols tenen les persones que en fet esport. D’en Joan, segurament de jove l’hagués reconegut però també es veritat que quan vaig començar a fer atletisme dintre del Centre en vaig perdre els moviments d’altres seccions. De totes formes es d’admirar que aquestes persones segueixin “tiran” endavant el nom del CGB. Felicitats a tots i endavant. Jaume canals

 14. Felicitats! per la vostra voluntat en els comentaris, quan estigui una mica més experimentat amb l’ordinador us en faré un de molt extens, sobretot el que per mi ha representat el centre amb l’àmbit formació social i valoració d’amistats, així com, vivències de totes les seccions viscudes intensament com a directiu, així també, especialment a la secció d’atletisme, a la que em va crear la vocació de dedicació permanent, salutacions a tots, fins haviat, el meu correu es josepcalvetgil@hotmail.com

 15. Hola bon dia, el meu pare, el meu avi, oncle i fins i tot la meva dona, van estar en aquest club i m’agradaria saber si puc trobar algun grup per internet, on poder contactar amb gent, ja que crec que al meu pare li agradaria molt el poder saber de persones amb les quals va compartir esport, amistat, valors…. No si si algú recordi el cognom Marrugat, però part de la meva família va passar anys en aquest club. També m’agradaria saber on podria trobar fotos. Salutacions a tots!!!

 16. Hola. Jo vaig competir amb el CGB a Tennis Taula durant 2 anys, he de dir que van uns anys molt bonics de viure aquí. Als anys 85-87, se que no era l’esport més rellevant d’aquella època però estic orgullòs d’haber portat el nom del club als campionats on anava. Per cert, en breu farem una trobada amb els companys de secció. Hi ha clubs que marquen una època
  Salut

  Eduard Escamilla

 17. hola soy Emilio usero saludos a todos que pasaron por este centro ,para mi fue inolvidable.
  futbol sala (res. jose maria) gimnasia sueca (modesto garcia)

 18. pego el enlace del reportaje que nos hizo la TV3 en el año 2001, ya estabamos en el declive final pero vale la pena verlo,,,,, gracias a todos

  1. Me llamo Joaquin Rosello, me inicie dentro del C.G.B. en gimnasia Sueca donde daba la clase el Sr.Tomas, fui alli conducido por un amigo llamado Marti, al cabo de unos pocos años pase a practicar lucha grecorromana con el Sr. Cuesta, participe como luchador en veladas de exibición de la greco en el salon Iris y en Palleja, tengo a mi disposicion fotos de varios acontecimientos, en los que participamos la formación de deportistas de Greco y Halterofilia, en varias ocasiones he coincidido con el compañero de lucha Mentruit cultivando la alegria de haber participado en este gran centro formativo de deportistas que fué el “Centre Gimnastic Barcelones”
   P.S. si me mandais una dirección electrónica escaneare las fotos y os las mando.
   En la actualidad tengo 70 años. Un fuerte abrazo a todos.

   1. Hola Joaquin, muchas grácias por compartir tus fotografias, las que salen en este post, también os fueron cedidas. Nos hará mucha ilusión poder publicarlas con tu permiso.

    Nos las pudes hacer llegar a esta dirección espaitecnologic@gmail.com

    Atentamente,

    Rafa i Martí

 19. Hola. Soy Begoña. Mujer de Nicolas Bonilla Postigo.
  Se q estuvo durante años entrenando ahi. Y q llegó a ser campeon d cataluña en su categoria en varias ocasiones.
  Me encantaría conseguir fotos o videos donde el saliera. Ya q lo recuerda con mucho cariño y no tiene imagenes conservadas de aqella epoca.
  Mi Email es bol1975@hotmail.com
  Muchisimas gracias de antemano.
  Ojala consiguiera algo. Un saludo

  1. Hola Begoña, les fotos que aparecen en el blog nos han sido proporcionadas por gente que formó parte del CGB, esperemos que consigàs contactar con algunas personas que como tu conservais buenos recuerdos.

   Un abrazo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s