La multiculturalitat protagonitza el Carnestoltes del Raval

Sota el lema “Raval continent de continents”, el dissabte 12 de març arriba la Ravalstoltada, que aquest any celebra la seva vuitena edició. Entitats i veïns i veïnes del barri de totes les edats aprofitaran el Carnestoltes del Raval per sortir al carrer amb comparses que mostraran els elements unificadors de la rica varietat de cultures que conviuen al barri.

Diferents elements comuns que comparteixen els països de procedència de la gent que viu al barri, com són els contes populars o la flora i la fauna, estaran representats en les comparses que participaran a la rua. Aquest any els grups que participaran a la Ravalstoltada reivindicaran el Raval com a barri d’acollida que conté altres realitats més àmplies.

Al matí (de 10 h a 14 h), la plaça Folch i Torres concentrarà l’oferta adreçada a nens i joves. La jornada començarà amb un esmorzar comunitari en el que cadascú hi farà la seva aportació, i continuarà amb diversos tallers, una batukada, un torneig de bàsket 3×3 i un concert jove en el que hi haurà, entre altres actuacions, una mostra de bàsquet i percussió i una de Hip Hop i Gramping.

A la tarda, dues rues recorreran els carrers del Raval. A les 16h sortiran de la Rambla del Raval els més menuts i faran el recorregut pels carrers Sant Oleguer, Marquès de Barberà, Santa Margarida, Junta de Comerç, Hospital, Egipcíaques, Carme i Àngels, per finalitzar a la plaça dels Àngels. A continuació, a les 16.30h, de la Rambla del Raval també sortirà la rua dels adults, que passarà pels carrers Sant Oleguer i Nou de la Rambla, pujarà per les Rambles, i entrarà per Pintor Fortuny fins a Àngels, per on transcorrerà fins arribar a la plaça dels Àngels. Com a final de festa es celebrarà un espectacle d’animació infantil i les bandes de percussió que hagin participat a la rua s’uniran per interpretar diferents peces.

Els veïns i veïnes del barri que desitgin unir-se a la Ravaltoltada ho podran fer a la Comparsa de veïns que es formarà el mateix dia 12 a la Rambla del Raval. La cita serà a l’alçada del Gat de Botero, a les 16.15h.

La festa de Carnestoltes del barri del Raval és una activitat comunitària que fomenta la cohesió social i la identitat de barri a través d’una festa popular. Està organitzada per la comissió de la Ravalstoltada, formada per més de 30 organitzacions veïnals, socials i culturals del Raval i coordinada pel projecte Barri Educador del Casal dels Infants per a l’acció social als barris.

Totes les entitats participants a la Ravalstoltada fan possible un procés de treball en xarxa, de relacions intergeneracionals, interculturals i entre associacions i ciutadania, que després de dos mesos culmina en una jornada de festa al barri del Raval. La festa que es viu als carrers del Raval el dia de la Ravalstoltada no és més que el producte final d’un procés de treball conjunt que pretén crear identitat de barri i ciutadania. L’elecció del lema “Raval continent de continents” com a eix temàtic de la vuitena edició de la Ravalstoltada respon a la voluntat dels i les participants.

Entitats implicades en la Ravalstoltada: ACESOP, ACUMA, A. Educativa Estel d’Assís, Bastoners del Raval, Batucabaroa, Brincadeira, Capoeira Canigó, Casa Eslava, Casal dels Infants per l’acció social als barris, CasalInfantil Drassanes, CMGG Trueta, CEIP Collaso i Gil, CEM Can Ricart / PM Frontó Colom, Centre Cívic Drassanes, C. O. Joan Salvador Gavina, Centro Filipino Tuluyan San Benito, Club IPI, Comparsa Disbauxa, Els moderns de Poble Sec, Escola Massana, Finestres al Món-Audiovisuals pel Desenvolupament. Fundació Tot Raval, Grup de veïns/es del C/Sant Climent, Grup Món Raval, Grupo Tinkuna, IES Milà i Fontanals, Impulsem SCCL, La Roda, Lotokoto, Nova comparsa del Raval, Projecte cultural d’Erasme Janer, Raval’s Band i Sambao (L’Escola de Músics i JPC), Societat Coral els Clavells, Societat Coral lo Picarol, Societat Coral Xauxa, Taula de Mediació Folch i Torres, Voluntaris 2000 i els veïns i veïnes del Raval.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s