Treballant la segona R amb les TIC

Els nens i les nenes de la Fundació Social del Raval, han descobert recentment, la segona R. Si, si aquella que ens parla de la reutilització, i que de fet és més important que el reciclatge (tercera R).

Per això des del Punt Òmnia Espai Tecnològic, vam dur a terme una divertida sessió de descoberta, en la que els protagonistes, van haver de classificar paraules, tal si fossin objectes reals, dins un contenidors imaginaris. Més tard, davant la impossibilitat de col·locar correctament cada element, van aparèixer nous contenidors, molts d’ells desconeguts per ells, havent d’endreçar de nou tots els objectes, molts dels quals estaven al rebuig. De fet, vam observar que, quan una cosa no sabien on situar-la, generalment anava al rebuig o a la deixalleria (paraula que havia aparegut més tard). Dubtes, interrogants, reflexions i moltes rialles, van permetre als nens endreçar els batibull d’objectes. Bé, tots, tots no, doncs n’hi havia un que no encaixava enlloc, primer va estar al rebuig, més tard a la deixalleria i finalment va acabar al contenidor d’orgànic. Doncs ven mirat, són una pila d’ossos i carn.

Aquesta es la reflexió a la que van arribar els nois i noies de 7 anys de la Fundació, quan van haver de decidir a on posarien (una persona).

Sabem que la donació d’òrgans, poc té a veure amb les tres R, però no està de menys que puguin aprendre noves coses, sobre la vida. Descobrint que es poden donar òrgans en vida com (la sang) i altres un cop morts (com els ronyons). No us sembla?

A continuació, vam realitzar el taller per construir un cub on posar els llapis de colors, els bolígrafs o rotuladors de casa. Fent servir diskets antics de 3 ½,  que prèviament havíem pintat amb sprays, els nens i nenes van fer servir brides per lligar entre si tots els diskets, creant el seu propi cub amb material reutilitzat.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s